• Domů
  • Blog
  • Instagram a posílání zpráv přes web. Výrazná novinka je na spadnutí
Instagram posílání zpráv přes web

Instagram a posílání zpráv přes web. Výrazná novinka je na spadnutí

  • 21. 01. 2020
  • Ostatní

Uživatelé sociální sítě Instagram se konečně dočkají dlouho očekávaného vylepšení desktopové verze. Brzy totiž bude možné posílat zprávy přes webové rozhraní, což byla doposud výsada mobilní aplikace. Pojďme se tedy podívat podrobněji na to, kdy je možné aktualizaci očekávat.

Direct messages v současné podobě

Posílání zpráv k sociálním sítím prostě patří. Takže ani Instagram v tomhle ohledu nenechal nic náhodě a populární funkci dlouhá léta nabízel v upravené verzi pro mobilní uživatele. Ve vašem smartphonu je tedy možné kromě zasílání standardních zpráv zprostředkovat také výměnu fotek či videí. Neopominutelným faktem je, že direct, jak se tato funkce lidově nazývá, nabírá strmě na popularitě, avšak oproti ostatním platformám značně pokulhává. Proč? Zkrátka a dobře nefunguje přes webové rozhraní. I když…

Přání milionů lidí vyslyšeno

Tvůrci neustále vymýšlejí, jak svým uživatelům usnadnit či zpříjemnit život. Některé aktualizace jsou výraznější, jiné spíše zanedbatelné, avšak nyní by se bez nadsázky dalo říci, že přání miliónů bude brzy vyslyšeno. Instagram totiž testuje posílání zpráv přes desktopový prohlížeč na úzkém okruhu uživatelů. Oficiální spuštění novinky však nebylo stanoveno. Tedy prozatím…

Záměrem této novinky je především zjednodušení komunikace mezi lidmi, což majitel a hlavní vizionář Mark Zuckenberg považuje za jednu z nejdůležitějších funkcí sociálních sítí. Odpovídání na přímé zprávy prostřednictvím mobilního telefonu přece jen není tak pohodlné jako při použití klávesnice, tudíž netřeba dlouze diskutovat o potenciální využitelnosti.

Propojení populárních aplikací aneb nová vize

Novinka se zároveň může jevit jako další vodítko potvrzující spekulace ze začátku roku, kdy se hovořilo o možném propojení všech tří komunikátorů, jež Mark Zuckenberg vlastní: WhatsApp, Instagram a Facebook (respektive Messenger). Navíc prvně zmiňovaný (WhatsApp) již činí konkrétní kroky k dalším rozšířením. Je tedy reálná možnost, že se brzy dočkáme revoluce. Kdy však nastane, to je zatím ve hvězdách.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”