• Domů
  • Blog
  • Aplikace IG Shopping – revoluce v instagramovém nakupování?
IG Shopping

Aplikace IG Shopping – revoluce v instagramovém nakupování?

  • 12. 09. 2018
  • Podnikatelské postřehy

Co má společného Instagram a nakupování? Vývojáři právě pracují na nové aplikaci IG Shopping. Uživatelé tam najdou zboží, které si mohou jednoduše koupit v pohodlí jedné aplikace. Nabídne tím Instagram podnikatelům nový tržní prostor?

Instagram v kostce

Fanouškovská základna Instragramu se stále rozrůstá. Od roku 2010, kdy byl poprvé otevřen lidem z celého světa, si vybudoval obrovské množství uživatelů. Na žebříčku těch nejoblíbenějších sociálních sítí obsadil šesté místo. Kdybyste měli takové publikum ve vašich rukou, nechtěli byste z něj vytěžit maximum? Ostych stranou – ano, chtěli. Stejně jako se o to pokouší Facebook, vlastník Instagramu, s aplikací IG Shopping.

Ve hře je nové místo pro e-komerci

Kouzlu fotografie ořízlé do čtverce a nespočtu filtrů nepodlehl jen málokdo. Navíc proč by si lidé instagramový profil nevytvořili, když jeho prostřednictvím dokážou nahlédnout do soukromého života kdekomu? Fotografie či videa tam sdílí celebrity i vaši sousedé. Stejně tak se na této sociální síti vystavují společnosti. Už dnes funguje více než 25 milionů firemních profilů. Aplikace IG Shopping jim otevře cestu k úplně novému trhu, kde bude zboží od zákazníků vzdáleno jen pár kliknutí.

IG Shopping

Podle webového portálu The Verge vývojáři právě zpracovávají novou samostatnou aplikaci, která zatím nese pracovní název IG Shopping. Ta nashromáždí všechny společnosti a podnikatele nabízející své zboží na jednom místě. Uživatelé budou moci brouzdat po stránkách obchodníků. Když se jim nějaký produkt zalíbí, prostě si ho koupí přímo v novém rozhraní. Vaše zboží bude tedy zákazníkům daleko blíž. To zní dobře, ne?

Instagram se odmítl vyjádřit. Ale podle zdrojů webu The Verge vývoj stále probíhá. Teď Instagram testuje nakupování pouze ze Stories. Třeba celou akci ještě odvolají. Ale ruku na srdce, je to vůbec pravděpodobné? Drží totiž v rukou klíč od revoluce ve světě e-komerce.

O autorovi
Adéla Formánková
Adéla Formánková Bývalý marketing konzultant

„Nebýt ovce. A dostat ze sebe to nejlepší. Snadno se to řekne, hůř se tomu dostojí. Psaní článků je pro mě srdcovka. Běžně moje texty najdete na webech, v tiskovinách a propagačních materiálech klientů nebo taky zde, na blogu.“