• Domů
  • Blog
  • Huawei Mate 30 se obejde i bez Googlu
Google

Huawei Mate 30 se obejde i bez Googlu

  • 03. 12. 2019
  • Ostatní

Huawei Mate 30 je první řadou, kterou společnost představila od květnového umístění na černé listině USA. I přes to, že nesmí využívat do té doby obvyklé služby Google, prodej nejnovějších modelů se jeví být úspěšným.

Jde to i bez Googlu

V květnu 2019 se Huawei objevil na černé listině USA, což znamená, že společnost nesmí používat součástky ani software amerických firem. Ty by pro podnikání s ním musely dostat zvláštní povolení.

Ačkoli se čínská mobilní společnost opírala o operační systém Android od amerického Googlu, nyní si musí poradit bez něj. V nové řadě Huawei Mate 30 využívá proto jeho open-source větve, které ale neobsahují služby jako je například obchod Google Play, YouTube nebo třeba Google Maps.

Čím nová řada zaujme?

Stěžejní produkt řady Mate 30 Pro je poutavý už jen svým vzhledem. Přední stranu telefonu tvoří 6,53palcový displej, který je po stranách zaoblený. Záda telefonu jsou skleněná, po stranách taktéž zaoblená. Ale první věc, které si na zadní straně telefonu všimnete, je tzv. Halo Ring neboli kruhový fotomodul. Ten je podle recenzentů slušně vybaven. Největším lákadlem je špičkový fotoaparát nebo videokamera.

Nenajdete zde žádné reproduktory – zvuk totiž vychází přímo z displeje, což ale podle uživatelů nemá vliv na jeho kvalitu. Pro neobvyklou konstrukci nezbylo místo na klasická postranní tlačítka. Ta byla nahrazena virtuálními klávesami, na něž stačí poklepat, a hned vyskočí panel regulující hlasitost.

Dále zařízení disponuje vysokou interní pamětí, rychlým bezdrátovým nabíjením a výkonným čipsetem Kirin 990.

Dostupnost nových smartphonů

Nová řada chytrých telefonů z produkce Huawei nebude dostupná všude. Hlavním odbytištěm jsou především východoasijské země, Austrálie či Nový Zéland. Expandovat bude také na některé evropské trhy. Kde se ale s prodejem nepočítá, jsou samozřejmě Spojené státy nebo střední Evropa. I přes tato omezení je ale nová řada úspěšná. Společnost uvádí, že během dvou měsíců prodala 7 milionů telefonů. To je celkem dobrý výsledek, nemyslíte?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”