• Domů
  • Blog
  • Huawei již nyní představuje nový model pro rok 2021
Huawei již nyní představuje nový model pro rok 2021

Huawei již nyní představuje nový model pro rok 2021

  • 31. 10. 2020
  • Ostatní

Ačkoli nám ještě nějaký ten měsíc do začátku nového roku chybí, čínská společnost Huawei již oficiálně představuje nový model nadcházejícího období. Nese jméno P Smart 2021 a určený je především pro evropské zákazníky. Co od něj můžeme očekávat?

Dlouhá výdrž, kvalitní fotografie

Nový model spadá do nižší střední třídy, lákat má tedy především kvalitními fotografiemi a dlouhou výdrží baterie. Aby danými přednostmi nezklamal, nabízí hned čtyři fotoaparáty, z nichž ten hlavní poskytne rozlišení 48 Mpix, ultraširokoúhlý 8 Mpx, makro 2 Mpx, hloubkový pak taktéž 2 Mpx. Selfie kamerka usazená na přední straně má nabídnout rozlišení 8 Mpx. Dlouhou výdrž zařízení umožňuje baterie s 5000 mAh, která při běžném provozu slibuje kapacitu na jedno nabití až tři dny. Díky podpoře nabíjení SuperCharge a výkonu 22,5 W by mělo být napájení hračkou.

Další parametry

Ani další výbava telefonu není rozhodně k zahození. Vše má fungovat na čipové sadě Kirin 710A od společnosti SMIC. Operační paměť nabídne 4 GB RAM, úložiště pak disponuje velikostí 128 GB s možností rozšíření pomocí microSD karty. Chybět by nemělo ani nejnovější prostředí EMUI 10.1, které umožní například práci ve více oknech, možnost přijímat hovory z telefonu na PC, větší výkon a další přednosti. Jde o velmi očekávaný update, jejž firma svým fanouškům slibuje.

Vzhled a cena

Přední stranu netvoří nic jiného než 6,67 palců velký IPS LCD panel s Full HD rozlišením a výřezem pro selfie kameru. Vzadu najdeme výše zmíněnou čtveřici fotoaparátů, dále je zde také možnost barevného provedení ve zlatavé, černé či zelené. Boční strany v 3D ergonomickém designu jsou vybaveny čtečkou otisku prstu. Nechybí ani 3,5mm jack a vstup pro paměťovou kartu. Potěší také cena, která odpovídá přibližně 5490 Kč. Velkou nevýhodou ale stále zůstává absence Google služeb, takže aplikace jako Gmail, YouTube nebo Google Play zde bohužel díky uloženému americkému embargu stále nenajdeme.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”