• Domů
  • Blog
  • Hry od Google Stadia zavítají na iOS
Hry od Google Stadia zavítají na iOS

Hry od Google Stadia zavítají na iOS

  • 07. 12. 2020
  • Ostatní

Herní streamovací appky to s Applem nemají vůbec jednoduché. Každou novinku chce totiž americký gigant schvalovat zvlášť, což poskytovatelé daných služeb rozhodně nevítají. Podařilo se jim na amerického giganta vyzrát?

Pomoc ze Safari

Dostat své herní aplikace do App Store je poměrně složitá záležitost, na kterou se čeká dlouhé měsíce. Není proto divu, že provozovatelé využili pootevřené skulinky ve dveřích představující prohlížeč Safari -respektive jeho nedávnou změnu pravidel, která streamovacím herním službám vstup umožnila. Jako první nabízené možnosti využila NVIDIA se svou cloudovou službou GeForce Now. A ihned spustila poprask, přestože webové aplikace neodpovídají všem standardům klasické appky.

Cloudové služby pronikají do iPhonů i iPadů

Výše uvedeného příkladu pravděpodobně využijí i další herní poskytovatelé. V nejbližších týdnech má následovat Google Stadia taktéž prostřednictvím webové aplikace, kterou stejně jako NVIDIA spustí nejprve v beta verzi. Teprve po osvědčení dostatečné kvality v iOS zařízeních bude služba zprovozněna úplně. Následovat by pak měl i Microsoft xCloud, Xbox Game Pass Ultimate či Amazon s Lunou. Jediným herním gigantem, který tak zůstává stranou, je Sony, který ale v současné době řeší jiné problémy, než je proniknutí na iOS zařízení.

Google Stadia

Vstup do iPhonů či iPadů si Google Stadia vlastně udělila k ročnímu výročí své existence. Již nyní zde nalezneme více než 80 různých her, přičemž jejich počet neustále prudce stoupá. Koncem roku bychom mohli napočítat přes 135 titulů, z nichž některé budou free-to-play, tedy zdarma bez nutnosti hrazení předplatného. K oslavě výročí navíc fanoušci, kteří si v předprodeji zakoupí hru Cyberpunk 2077, získají herní ovladač a Chromecast Ultra. To je dobrá nabídka, co myslíte?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”