• Domů
  • Blog
  • Hodinky Samsung Galaxy Watch 3 přinesou nové funkce. Cenou ale nepotěší
Hodinky Samsung Galaxy Watch 3 přinesou nové funkce. Cenou ale nepotěší

Hodinky Samsung Galaxy Watch 3 přinesou nové funkce. Cenou ale nepotěší

  • 18. 08. 2020
  • Ostatní

Začátkem srpna Samsung na oficiální akci představoval další nováčky svého portfolia. Nejvíce pozornosti věnoval především modelům Galaxy Note 20 a Note 20 Ultra, došlo ale také k přestavení nové řady chytrých hodinek.

Galaxy Unpacked

Oficiální prezentace společnosti nazvaná Galaxy Unpacked proběhla 5. srpna, mimo jiné na ní byly představeny nové Samsung Galaxy Watch 3. Tedy spíše než představeny byly potvrzeny předem známé informace, které již nějakou dobu “visely” na internetu. Předem jsme totiž znali podrobnosti ohledně designu, tvaru, použitých materiálech, velikostech, barvách či nových funkcích. Poslední neznámou tak zůstala víceméně pouze cena, která ale nejspíše pro uživatele moc lákavá nebude. Pojďme se však nejprve podívat na jednotlivé verze.

Pro dámy či pro pány?

Nová řada nabízí dvě varianty hodinek: menší 41 mm dámská s 1,2palcovým AMOLED displejem a pánská 45mm s panelem o velikosti 1,4 palce. Dámská verze má k dispozici černý či růžový kožený řemínek, zatímco pánská pouze černý. Nicméně řemínky jsou vyměnitelné, proto je možné si upravit konečný design dle individuálních potřeb. Oba modely pak pořídíme ve dvou barvách – Mystic Bronze nebo Mystic Silver. Panely chrání odolné tvrzené sklo Gorilla Glass DX. Design se snaží co nejvíce přiblížit běžným kulatým hodinkám, vrací se též otočná luneta.

Nové funkce

Z funkcí toho na oficiální představení také mnoho nezbylo. Bezdrátové dobíjení je dnes snad již samozřejmostí, dále se můžeme těšit na senzory srdečního tepu, akcelerometr, světelný barometr či gyroskop. Hodinky umí také měřit objem kyslíku v krvi, krevní tlak a EKG, ačkoli u poslední funkce není zcela jisté, zda bude uvedena do provozu. Samsung si totiž musí nejdříve v každé zemi zvlášť vyjednat povolení u patřičných úřadů. Česká republika jej ale nejspíše bohužel neuvítá.

Jedinou novinkou, kterou prezentace oznámila, byly ceny jednotlivých variant. Ta dámská nabídne varianty za 11 499 nebo 12 999 Kč, pánská 12 499 a 13 499 Kč. Pro čtvrtý kvartál pak Česká republika uvítá také prémiovou verzi za 17 499 Kč. Tak co, zaujala vás nová řada chytrých hodinek?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”