• Domů
  • Blog
  • Google plánuje novou funkci na rychlý přenos dat
Google plánuje novou funkci na rychlý přenos dat. Inspiroval se zřejmě u konkurence

Google plánuje novou funkci na rychlý přenos dat

  • 07. 07. 2020
  • Ostatní

Google pracuje již několik měsíců na vývoji nové funkce, která umožní rychlé sdílení souborů s okolím. Vlastně je to něco podobného, jako služba od Applu, který pro svá zařízení podobnou funkci nabízí. Společnost již také ukázala návod, jak bude možné novinku používat.

Fast Share by měl být opravdu rychlý

Nová funkce má nakonec nést název Nearby Sharing, ačkoli ten prvotní pracovní zněl Fast Share. Rychlý přenos dat vývojáři zveřejnili na videu, pomocí něhož vysvětlují, jak by celá služba měla vlastně fungovat. Pokud budeme chtít sdílet nějaký soubor, obrazovka nabídne čtyři nejčastější kontakty, čtyři oblíbené aplikace, možnost rychlého kopírování a sdílení s okolím. Tedy spíše s těmi, kteří budou v seznamu a budou mít službu aktivní. To pravděpodobně znamená, že majitel telefonu, který bude chtít s další osobou sdílet soubory, bude nejspíše muset být v kontaktech příjemce, což zatím představuje drobnou nepraktičnost. Službu bychom měli taktéž najít v panelu rychlého spuštění.

Služba nejen pro telefony

Google novinka je velmi podobná službě AirDrop, kterou znají majitelé zařízení značky Apple. Aby si i uživatelé Androidu přišli na své, vytvořili tvůrci obdobnou funkci. Ta má oproti AirDrop jednu velkou výhodu – k rozšíření má v budoucnu dojít nejen na systém Android, ale také na Chrome OS či Windows, Linux, i macOS. Tím pádem možná už nyní hovoříme o opravdu obří platformě.

Funkčnost ověřena

Ačkoli nová služba oficiálně spuštěna nebyla (a zatím datum ani není známo), podle dostupných informací můžeme očekávat její brzké spuštění. Tak držíme palce a upřímně jsme sami zvědaví, kam Google svoji plánovanou službu za pár let dostane. Už teď totiž vypada setsakramentsky dobře!

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”