• Domů
  • Blog
  • Fitbit představuje novinky s podporou Google služeb
Fitbit představuje novinky s podporou Google služeb

Fitbit představuje novinky s podporou Google služeb

  • 18. 09. 2020
  • Ostatní

Společnost Fitbit patří mezi světové velikány ve výrobě chytrých hodinek a fitness náramků. Již nějakou dobu jsme čekali na novou řadu produktů, v nichž zřejmě budou integrovány služby Googlu, který známou společnost loni odkoupil. Koncem srpna jsme se přece jen dočkali.

Logické spojení

Koncem loňského roku se objevily první spekulace o záměru Googlu koupit Fitbit a konečně tak úspěšně expandovat na trh chytrých hodinek. Pomoci má Googlu osvědčené know-how či integrace jeho služeb do populárních zařízení. Ty totiž doposud podporují hlasovou asistentku Alexa od Amazonu, kterou by v budoucnu mohl nahradit Google Assistent, bezkontaktní platby Fitbit Pay zase Google Pay.

Zdraví je nejdůležitější

Nová kolekce klade velký důraz na zdraví a možnosti jeho kontroly skrze své produkty. Prémiový model nesoucí název Fitbit Sense představuje hned několik inovativních technologií, jimiž se řadí mezi špičku zdravotních hodinek. Senzor EDA napomáhá zvládat stres, mezi další klíčové funkce patří měření tělesné teploty, EKG či určování polohy pomocí GPS. Ve spojení s půlroční licencí Premium pak dojde k dalšímu rozšíření o zdravotní funkce. Dalším plusem je větší baterie – jedno nabití zajistí až šestidenní výdrž, což je u chytrých hodinek daného druhu velmi slušný výkon.

Další novinky

Mezi další nové produkty patří hodinky Versa 3, jež navazují na loňský model Versa 2, které jsou obohaceny o nové zdravotní funkce, vylepšenou GPS, technologii PurePulse 2 a mnoho dalších. Právě u daného modelu by se v budoucnu mohl uplatnit Google Assistent, neboť zde nechybí vestavěný reproduktor s mikrofonem. Poslední novinkou je fitness náramek Fitbit Inspire 2, což je vylepšená verze nabízející prodloužení životnosti baterie na více než 10 dní.

Všechny produkty začínají být dostupné i u českých prodejců, do kamenných obchodů mají zavítat 25. září. Zda přítomnost Google služeb osvědčené Fitbit kvalitě pomůže nebo ji naopak sníží, ukáže čas. Každopádně bude zajímavé sledovat, kam tato spolupráce povede.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”