• Domů
  • Blog
  • Facebook připravuje další aktualizaci. V mobilní aplikaci bude možné měnit barvy
Facebook připravuje další aktualizaci. V mobilní aplikaci bude možné měnit barvy

Facebook připravuje další aktualizaci. V mobilní aplikaci bude možné měnit barvy

  • 12. 05. 2020
  • Ostatní

Není to tak dávno, co si uživatelé začali pochvalovat tmavý režim v aplikaci Facebooku. Pravda, zatím šlo pouze o testovací skupinku, ale nápad byl s nadšením přijat. Vypuštění tmavého režimu možná nabere zpoždění. Důvodem je zařazení širší barevné palety pozadí.

Tmavý režim přichází!

Facebook na rozdíl od ostatních sociálních sítí, je v uživatelské oblasti poměrně nepřizpůsobivý. Nemůžeme si nijak měnit panely, vzhled hlavní stránky či nastavit jinou barvu pozadí, než je známá modrá. Tomu by v brzké budoucnosti měl být konec. Již začátkem letošního roku mohla omezená skupinka uživatelů v aplikaci testovat tzv. dark mode neboli tmavé odstíny pozadí. Samotné spuštění pro všechny vývojáři stále odkládají. Stojí za tím zřejmě další připravovaná novinka.

Barvy dodají aplikaci pestrost

Chystanou novinkou pro mobilní uživatele je rozšíření palety barev o další odstíny. Barvu pozadí měla původně určovat profilová fotografie, podle níž byl přiřazen co nejbližší odstín z palety. Vývojáři ale s výsledkem zřejmě spokojeni nebyli, neboť se tóny barev zdály příliš fádní, a tak došlo ke změně – udávání odstínu dle fotky úvodní. Podle reakcí na Twitteru, ale ani tato varianta není žádná pecka.

Dostupnost nové funkce

Novinka by měla být dostupná již v průběhu několika následujících týdnů majitelům zařízení s operačním systémem Android. Ani uživatelé s iOS o tuto možnost nezůstanou ochuzeni, budou si ale muset počkat o trochu déle.

Protože je funkce zatím ve fázi testování, můžeme očekávat její další vylepšení, kterými by mohly být například přechody barev, vytvoření silnějších rámečků a další vzhledové utilitky. Stále se spekuluje, zda bude možné využít jakoukoliv barvu z palety nebo její výběr zůstane pouze pod vlivem odstínu úvodního fota. Přesné datum spuštění funkce neznáme, ale podobně jako v předchozích případech můžeme očekávat, že jej nejdříve otestuje vybraný vzorek uživatelů. Nezbývá než dodat, že se budeme těšit.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”