• Domů
  • Blog
  • Další průlomový nápad Applu. Půjdou Apple Watch ovládat bezdotykově?
Další průlomový nápad Applu. Půjde Apple Watch ovládat bezdotykově?

Další průlomový nápad Applu. Půjdou Apple Watch ovládat bezdotykově?

  • 19. 07. 2020
  • Ostatní

Společnost Apple přísně tají své budoucí kroky vedoucí k vylepšení jejich zařízení. O mnohých plánovaných akcích, které někdy ani nebývají dotáhnuty do konce, se dozvídáme především díky patentům, o něž jablíčkaři tak rádi žádají. Tím nejnovějším je způsob, jímž chtějí zajistit bezdotykové ovládání Apple Watch.

Zastaralé ovládání

Doba běží stále dopředu a v oblasti technologických zařízení to platí dvojnásob. Pokud navíc jde o něco tak nového, jako jsou chytré hodinky, je potřeba modernizace ještě větší. Dotykové ovládání se stává pasé, Apple ho nahrazuje gesty a bezdotykovými prvky. A právě této problematice se věnuje nejnovější patent – na základě aktivity žil a krevního toku by měly být hodinky schopny rozpoznat požadovanou akci svého nositele. Zároveň by se ale nemělo stát, že by došlo ke spuštění nechtěných akcí. Jak toho však docílit?

Úspěch zajistí více senzorů

O detekci žilních toků se společnost již nějaký ten pátek zajímá, z čehož lze usuzovat, že to zřejmě myslí vážně. Již v minulosti Apple pracoval s cévami obličeje ve snaze posílit neprolomitelnost Face ID. Některá zařízení totiž byla ošálena jednovaječnými dvojčaty. Hodinky již nyní obsahují většinu potřebných senzorů podporujících bezdotykový způsob ovládání, pro větší spolehlivost akce je ale třeba posílit jejich množství, zejména v oblasti druhé strany zápěstí, aby byly žilám co nejblíže.

Přeroste teorie v praxi?

Patenty Applu bývají často troufalé a mnohdy se ani nemusí dočkat uvedení do praxe. Uvidíme, zda-li nová technologie zůstane pouze na papíře nebo ji společnost opravdu dokáže dotáhnout do samotného konce. Musíme ale uznat, že nápad je to velmi pokrokový a pokud se Applu povede i jeho realizace, můžeme se těšit na velký průlom ve světě technologií.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”