• Domů
  • Blog
  • Další novinka Messengeru. Během hovoru umožní sdílet obrazovku
Další novinka Messengeru. Během hovoru umožní sdílet obrazovku

Další novinka Messengeru. Během hovoru umožní sdílet obrazovku

  • 26. 07. 2020
  • Ostatní

Společnost Facebook rozhodně nezahálí. Naopak – na poli s novinkami chce být vždycky mezi prvními. Všechny její komunikační služby (Whatsapp, Instagram a Messenger) se mohou pyšnit neustálými vylepšeními. Nyní novou funkci získává poslední jmenovaný. Čeho se týká?

Dlouho očekávaná novinka

Není divu, že s příchodem pandemie stoupla obliba ve videohovorech. Během takového hovoru ale často docházelo kromě potřeby vidět jeden druhého, také nezbytnost ukázat dotyčnému například něco na e-shopu, sociálních sítích či webech, které jste během hovoru sledovali na obrazovce vašeho mobilního telefonu. Taková akce dříve v aplikaci provést nešla a vám tedy nezbylo nic jiného, než vašemu příteli na telefonu poslat screeny obrazovky. Přesně s tímto problémem má nová funkce pomoci prostřednictvím funkce sdílení obrazovky.

Sdílení obrazovky během videohovorů

Díky nejnovější aktualizaci najdeme již nyní v aplikaci novou funkci sdílení obrazovky, která umožňuje sledovat obrazovku volaného a naopak. Platí to pro uživatele operačních systémů Android i iOS. V současné době novinka poskytuje sdílení jak v individuálním, tak skupinovém hovoru, a to s až osmi dalšími uživateli. Chatovací místnost pak zprostředkuje sdílení i mezi 16 lidmi současně.

A co dál?

Sdílením novinka vůbec nekončí, společnost do budoucna plánuje rozšíření o ovládací funkce osobě, která bude autorem a bude ukazovat obrazovku větším skupinám. Časem by totiž mělo být možné současné sledování mezi až padesáti lidmi. Správce skupiny zřejmě získá možnost udělovat či omezovat práva jednotlivých členů skupiny. Tak co vy, budete využívat sdílení v aplikaci Messenger?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”