• Domů
  • Blog
  • Clubhouse – nový fenomén mezi sociálními sítěmi
Clubhouse - nový fenomén mezi sociálními sítěmi

Clubhouse – nový fenomén mezi sociálními sítěmi

  • 07. 02. 2021
  • Ostatní

Už jste o novince slyšeli? Na internetu byla vcelku nedávno představena sociální síť, která se velmi liší od těch, které nám byly doposud známy. Funguje jinak, než jsme zvyklí, a také není úplně jednoduché se do komunity dostat.

Hlas v hlavní roli

Ačkoli je Clubshouse další sociální sítí, která zprostředkovává online kontakt, rozhodně se od ostatních liší. Je totiž opravdu unikátní! Videa, fotografie ani žádný text zde nevložíte. Veškerá komunikace probíhá naživo prostřednictvím vašeho vlastního hlasu, přičemž ihned po skončení dojde ke smazání audia, takže daný rozhovor si již nikdo znovu neposlechne. Pouze v případě nahlášení nevhodného obsahu jsou tvůrci schopni jej opět oživit a zkontrolovat jeho případnou závadnost.

Jak to probíhá?

Stejně jako jinde, i zde si sami vyberete, koho chcete sledovat. Jednotlivé diskuze probíhají v místnostech, které mohou být buď pouze pro pozvané nebo otevřené komukoliv. Pokud nenajdete diskuzi na téma, o němž chcete mluvit, můžete založit vlastní místnost. Po připojení do místnosti najdete dvě skupiny – řečníky na pódiu a mlčící publikum. Kdokoliv z publika může svůj názor vyjádřit pouze tehdy, přihlásí-li se a je-li moderátory vyzván. Pokud chcete pouze poslouchat, žádný problém – aplikace může být spuštěna na pozadí, takže během poslechu můžete pracovat v aplikaci jiné.

Máš pozvánku?

Kromě pandemie koronaviru, kdy mnohým z nás mluvené slovo prostě chybí, zaručuje exkluzivitu Clubhousu ještě jedna věc. Není totiž pro každého. Abyste do aplikace mohli vstoupit, potřebujete totiž pozvánku. Tu můžete dostat od někoho, kdo již členem je. Mezi další omezení patří distribuce – aplikace je dostupná zatím pouze na iOS, nicméně i Android zařízení by měla brzy získat svou verzi.

Clubhouse byl spuštěn teprve v květnu 2020, nyní čítá kolem 2 milionů uživatelů. Do Česka aplikace zavítala teprve začátkem tohoto roku, během krátké chvíle se z ní však stal fenomén. Tak co, chtěli byste být také součástí tohoto VIP klubu?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”