• Domů
  • Blog
  • Citizen představuje své chytré hodinky

Citizen představuje své chytré hodinky

  • 12. 12. 2020
  • Ostatní

    Hodinky značky Citizen jsou silným pojmem v hodinářském průmyslu. Na trhu jsou známé něco málo přes sto let, takže je jasné, že za dobu své existence prošly nemalým vývojem. Zvládne japonská firma přechod do další „chytré“ etapy?

    Tradiční značka jde s dobou

    Citizen Holding Company je známou korporací soustředící se na výrobu hodinek a jiné elektroniky. Všechny produkty této značky se pyšní přesností, kvalitou a osobitým designem. Protože je ale třeba jít s dobou, která nyní přeje takzvaným smart výrobkům, představila i ona svůj posun kupředu. Ten mají zastupovat vůbec první chytré hodinky z dílny hodinářské firmy nesoucí název Citizen CZ Smart.

    Klasický design zůstává

    Pro hodinky značky Citizen je typické velké výrazné kulaté pouzdro doplněné poměrně masivním páskem. Design zůstává zachován i u chytrého modelu, který bude k sehnání pravděpodobně ve třech barevných variantách. V 46 mm velkém tělu nalezneme 1,28palcový AMOLED displej s rozlišením 416 x 416 pixelů, krytý odolným sklem Gorilla Glass 3. Model půjde ovládat dotykem přes displej či pomocí bočního tlačítka a lunety skrývající se v pravé části. Vlevo budeme moci využít možnost uskutečňování telefonních hovorů či služeb Google Asistenta prostřednictvím přidaného reproduktoru s mikrofonem.

    Co víme dál?

    Novinka obohacena o čipset Snapdragon Wear 3100 nabízí interní úložiště o velikosti 8 GB. Baterie pak slibuje výdrž až 24 hodin při plném provozu, která se díky různým režimům dá prodloužit i na několik dní. Dalším benefitem je voděodolnost, což zaručuje udělená certifikace 3ATM slibující možnost ponoření až do hloubky 30 m. Nechybí ani snímač tepové frekvence, barometr, gyroskop či akcelerometr.

    K dostání budou CZ Smart už od 14. prosince za 395 dolarů (zhruba 8 788 Kč), což představuje poněkud vyšší cenovou hladinu. Vezmeme-li v úvahu, že platíme za prověřenou značku nabízející skutečně kvalitní produkty, nemusí suma znít jako přehnaná. Co myslíte?

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”