• Domů
  • Blog
  • Chcete používat Messenger bez Facebook účtu? Pozor na nová pravidla
Facebook Messenger

Chcete používat Messenger bez Facebook účtu? Pozor na nová pravidla

  • 16. 01. 2020
  • Ostatní

Uživatelé chatovací platformy Messenger nyní musí čelit volbě, zda přejdou ke konkurenční službě či si založí profil na Facebooku. Bez něj totiž nově chat fungovat nebude. Vše proběhlo bez většího upozornění. Časy se zkrátka mění, přátelé.

Nezávislý Messenger

V době svého vzniku byl komunikátor součástí Facebooku. Aby si uživatelé pomocí této platformy mohli dopisovat, museli mít taktéž nainstalovanou aplikaci sociální sítě. Zlom nastal v roce 2015, kdy došlo k jakémusi osamostatnění a pro klasické chatování bylo nově možné se zaregistrovat pouze pomocí jména a telefonního čísla. To vše samozřejmě včetně dalších funkcí, které služba nabízí: komunikace s přáteli, posílání fotek, videí, hlasové hovory a videohovory, skupinové chaty či zasílání SMS. Účelem bylo tuto platformu rozšířit mezi více uživatelů, což se také podařilo.

Bez Facebooku už ani ránu

Nyní ale opět došlo k obratu. Všichni noví zájemci si tak před samotným vstupem do komunikátoru budou muset založit účet na sociální síti. Tímto krokem si ale provozovatelé proti sobě poštvali řadu nespokojených uživatelů, před kterými teď tuto změnu musí složitě obhajovat. Důvodem je prý zjednodušení přihlašování, protože stejně skoro všichni uživatelé Messengeru jsou přihlášeni také na Facebooku. Je to ale skutečně ten pravý důvod?

Co bude následovat?

Ve skutečnosti se jedná o trochu jiný záměr. Respektive Facebook údajně usiluje o propojení tří populárních komunikačních platforem (Messenger, WhatsApp, Instagram), což má vést ke snadnému odesílání zpráv napříč těmito aplikacemi. Každá z nich přitom nadále bude fungovat samostatně.

Facebook sice novými podmínkami užití komunikační aplikace uživatele nutí k vytvoření profilu, nikoli však už k jeho aktivnímu používání. V extrémním případě je zde možnost daný profil posléze deaktivovat, přičemž na funkčnosti komunikátoru se nic nezmění. Transformace je to každopádně zajímavá. Inu uvidíme.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”