• Domů
  • Blog
  • Chat Instagramu je konečně dostupný i na webu
Chat Instagramu je konečně dostupný i na webu

Chat Instagramu je konečně dostupný i na webu

  • 19. 04. 2020
  • Ostatní

V lednu letošního roku uživatelé Instagramu zajásali. Tvůrci populární sociální sítě totiž vydali oznámení o rozšíření chatu na web. Do té doby byla tato funkce v plném rozsahu dostupná pouze na mobilních zařízeních.

Střípky historie

Ve svých počátcích byl Instagram poměrně omezenou službou umožňující sdílení fotografií. Na úplném začátku si ji mohli stáhnout pouze vlastníci telefonů značky Apple, teprve později proběhla expanze i do dalších zařízení. To umožnilo, že obliba platformy natolik vzrostla, takže o ni projevil zájem Facebook, který ji odkoupil a udělal z ní jednu z nejoblíbenějších sociálních sítí. Kromě sdílení obrázků nabízí také živé přenosy, dočasné příběhy a další funkce. Přece jen Instagramu ale něco chybělo – webové rozhraní, které umožní chatování.

Webové povídání umožněno

V lednu Instagram oznámil, že chatování přes webové rozhraní již probíhá. Bohužel se ho tehdy dočkala pouze malá skupinka uživatelů. Nyní je konečně dostupné úplně všem. Novou funkci umožňuje ikona vlaštovky v pravém horním rohu, po jejímž rozkliknutí dojde k zobrazení konverzace tam, kde předtím skončila. Podobnost s Messengerem – dalším komunikátorem Facebooku – není vůbec náhodou. Společnost totiž využila dobrých základů této služby, ovšem s trochu omezenějšími funkcemi. Uživatelé například nemohou využívat pokročilejších možností, jako je hlasová zpráva.

A co příspěvky?

Ačkoli provozovatelé stále upřednostňují přidávání příspěvků z telefonu, existují již určitá rozšíření umožňující jejich publikaci i jinými způsoby. Jsou jimi neoficiální doplňky, po jejichž získání dojde k zobrazení mobilní verze na webu, což umožní zveřejnit příspěvky na Instagram. Jejich požívání ale není příliš doporučováno.

Celá akce naznačuje, že záměr spojení všech komunikačním platforem Facebooku (Instagram, WhatsApp, Messenger) majitel společnosti Mark Zuckerberg myslí opravdu vážně. A co si budeme povídat – i nám uživatelům to opět ulehčí „online“ život.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”