• Domů
  • Blog
  • České OpenCart moduly. Připravujeme novou sekci
České OpenCart moduly. Připravujeme novou sekci

České OpenCart moduly. Připravujeme novou sekci

  • 27. 08. 2020
  • Ze života firmy

Pokud jste vlastník eshopu na platformě OpenCart nebo zvažujete založení takového internetového obchodu, můžete zbystřit– v dnešním článku, se podíváme na novinku, kterou chystáme pro stálé i nové zákazníky.

K čemu jsou vlastně na OpenCartu moduly?

O eshopové platformě OpenCart jste již zajisté slyšeli. Po celém světě na ní běží statisíce eshopů a několikrát jsme jí již nějaký ten článek věnovali. Základní verze je velmi uživatelsky jednoduchá a přizpůsobivá, bohužel se s tím pojí také fakt, že je pro málokoho dostačující. Právě díky tomu vznikají moduly, tedy určitá rozšíření, která umožňují maximální personalizaci eshopu. Mezi funkce, které moduly do eshopového systému mohou přidat, patří například možnost využití platební brány, propojení se sociálními sítěmi, vložení dotazníku pro zákazníky, možnost vytvořit kategorii produktů, na kterou se bude vztahovat určitá sleva, vytváření zákaznických skupin a mnoho dalšího. Prakticky je modulem každá jedna úprava, která personalizuje eshop jeho majiteli. Rozšíření se nejčastěji hledají na Marketplace – centrálním místě, kam programátoři ze všech koutů světa umisťují svá díla. Zde se mnohé OpenCart moduly dají sehnat i zdarma, avšak mějte na paměti, že se jedná o platformu sloužící pro profesionály, respektive rozšíření zde umístěné jsou vhodné pro ostatní programátory dané platformy. Pakliže nejste z oboru, nemusíte zoufat, můžete mrknout například na náš článek, který se zaměřuje na výběr specialisty, respektive co by měl umět takový OpenCart programátor, nebo se můžete s implementací obrátit přímo na nás. I my jsme totiž na Marketplace aktivní. Jako jedni z mála v Česku zde figurujeme jako developeři s řadou vlastních rozšíření pro tuzemský i zahraniční trh.

Naše práce

Mezi rozšíření, které vytváříme,dominují řešení přizpůsobující eshop českému prostředí. Nejdůležitější jsou čeští logističtí partneři (Česká pošta, Zásilkovna, DPD apod.) a české platební brány (například GoPay), tím ale nabídka nekončí – modulů máme v zásobě mnohem více, ať už těch jednodušších, které si můžete stáhnout přímo na OpenCart Marketplace, nebo i řadu složitějších či velmi komplexních, které vytváříme na objednávku pro konkrétní potřeby zákazníků.

Co se to vlastně chystá? OpenCart moduly gratis?

Pojďme však k věci. Na našem webu pro vás připravujeme novou sekci, kde se budete moci podívat na přehled námi vytvořených rozšíření, které jsou dostupné na OC Marketplace. Bude zde umístěn český i anglický popisek informující o tom, co každý modul obsahuje a jaký je jeho účel, licence, nejčastější dotazy (které dosud byly dostupné pouze v angličtině) a odkaz ke stažení. Vzhledem k tomu, že jsme registrovanými developery OC Marketplace, bude naše standardizované řešení i nadále možno stáhnout pouze na této zahraniční platformě. Výrazně se ale zjednoduší a zároveň počeští cesta k našim rozšířením. Nyní si zkrátka bude zákazník moci snadno vybrat přesně to, co potřebuje. Můžete se těšit také na některé OpenCart moduly gratis, respektive nabízíme vám vybrané moduly pro OpenCart zdarma. Samozřejmě ale budete mít i možnost objednat si komplexnější řešení přesně na míru – záleží především na tom, co vám bude více vyhovovat.

Doufáme tedy, že se vám nová sekce našeho webu bude líbit a že si zde každý nejen český podnikatel najde to své, ať už sháníte jednodušší moduly pro OpenCart zdarma, nebo složitější řešení na míru. V případě, že budete mít nějaké otázky nebo budete potřebovat s něčím poradit, neváhejte se na nás obrátit – budeme rádi, když naše rozšíření využijete.

O autorovi
Kateřina Bílková
Kateřina Bílková Redaktorka

Mám moc ráda dechovku, svou flétnu, evoluční teorii a poezii. Jsem z venkova a ráda na tom hledám pozitiva. Odmala jsem chtěla psát. Od té doby se změnila moje gramatika a písmo, sen však zůstal.