• Domů
  • Blog
  • Brzy se dočkáme chytrých brýlí od Applu se zajímavým vzhledem i funkcemi
Brzy se dočkáme chytrých brýlí od Applu se zajímavým vzhledem i funkcemi

Brzy se dočkáme chytrých brýlí od Applu se zajímavým vzhledem i funkcemi

  • 24. 05. 2020
  • Ostatní

S chytrými zařízeními se v 21. století roztrhl pytel. Smartphony nám dnes již přijdou jako zcela běžná věc, zvykli jsme si i na chytré televize či hodinky. Natáčet můžeme pomocí dronů, jezdit na elektrických koloběžkách nebo hoverboardech. Ani domácnost ovládaná hlasem už není takové sci-fi, jak to ještě před několika lety vypadalo. Velmoc mezi smart příslušenstvím, jako je Apple nikdy nesmí zůstat pozadu. Rozšiřuje proto nabídku o chytré brýle.

Spekulace potvrzeny

O záměru vývoje chytrých brýlí značky Apple víme již několik let. Nyní byla tato informace nepřímo potvrzena nákupem společnosti NextVR za 100 milionů dolarů, jenž má potenciál americkému gigantu ohledně dané věci pomoct. Její hlavní činností je přenos obrazových záznamů (hlavně živých sportovních utkání) ve virtuální realitě, což může leccos napovědět. Vzhledem k tomu, že většina investic Applu dosahuje řádu několika desítek milionů dolarů, lze vidět, že novému nápadu společnost prostě věří. A to natolik, že by časem brýle měly nahradit populární iPhony.

Elegance a nenápadnost

Název této novinky by měl být zcela prostý – Apple Glasses. O jeho vzhledu se spekuluje jako o co nejnápadnějším – podoba má připomínat běžné sluneční brýle. Operační systém by měl vycházet z iPhonu. Nést by ovšem měl vlastní název rOS a nabídnout má i svůj App Store. Ovládání brýlí bude nejspíš probíhat gesty či pohyby rukou i hlavou, chybět nemá ani možnost ovládání hlasem. Nabíjet by se mohlo bezdrátově pomocí speciálního plastového stojánku.

Wi-Fi nebo 5G?

Podle dostupných informací budou brýle obsahovat 5G modul, pomocí něhož by mělo zařízení bez problémů spolupracovat s dalšími produkty od Applu. Glasses přitom zřejmě budou spoléhat výhradně na technologie nové generace, například taková Wi-Fi není plánovaná. No a co cena? Ta by měla začínat na 499 dolarech. Možná se taktéž ptáte stejně jako my, kdy bude možné brýle vyzkoušet? To je trošku komplikovanější. Veřejnosti mají být představeny nejdříve v roce 2022, protože stejně jako mnoho dalších věcí i jejich vývoj byl zpomalen pandemií COVID-19.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”