• Domů
  • Blog
  • Apple Watch Series 6 – nová řada chytrých hodinek, které umí bojovat se stresem
Apple Watch Series 6 – nová řada chytrých hodinek, které umí bojovat se stresem

Apple Watch Series 6 – nová řada chytrých hodinek, které umí bojovat se stresem

  • 11. 08. 2020
  • Ostatní

Od vydání první série chytrých hodinek značky Apple již uplynul nějaký ten pátek. Letos bychom tak v září mohli přivítat již šestou řadu. Nabídne spoustu vylepšení, z nichž některá budou zaměřena na lidské zdraví. Co můžeme očekávat?

Vzhled zachován

Přestože půjde o zcela novou řadu hodinek, vzhledově bude čerpat (podobně jako ta předchozí) ze série nesoucí pořadové číslo čtyři. Tehdy došlo poprvé (a zdá se, že na nějakou dobu i naposled) ke změně velikosti těla i samotného displeje. Design zůstává taktéž neměnný. Rozdíl má podle některých zdrojů nastat v umístění Touch ID, které se pravděpodobně přesune přímo do displeje. Podobné spekulace probíhají ohledně měřícího modulu, u nějž taktéž není zcela jasné, zda se dočká přepracování či nikoliv.

Důraz na lidské zdraví

Nemalé investice Apple vkládá do svého projektu ResearchKit, který je určen pro lékařský a zdravotní výzkum, přičemž lékařům a vědcům pomáhá shromažďovat potřebná data. Díky této platformě by tak brzy mohly hodinky rozpoznat začínající Parkinsonovu či Alzheimerovu chorobu. Series 6 získává i další nevídanou novinku – možnost kontrolovat duševní zdraví a zabraňovat stresu, depresi či úzkosti. To vše prostřednictvím měření srdeční frekvence, která by měla rozpoznat nástup panického ataku. Další novinkou šesté řady je aplikace pro spánkovou analýzu či vylepšení současné funkce EKG, která v páté sérii trochu zlobila při zvýšené tepové frekvenci.

Dostupnost v ČR

Series 6 mají být světu představeny nejspíše spolu s novými iPhony 12 někdy kolem září. Dostupné budou ve čtyřech verzích – hliníkové, ocelové, keramické a titanové. V Česku ale s největší pravděpodobností uvidíme pouze ty hliníkové, protože jako jediné neběží na podpoře LTE, kterou čeští operátoři zatím zcela nevyužívají. A kolik bude šestá série stát? Cena hodinek bude srovnatelná s předchozími modely, tedy kolem 12 tisíc (včetně DPH). To je za kvalitního chytrého pomocníka přijatelné, co myslíte?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”