• Domů
  • Blog
  • Apple spustí prodej sluchátek AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Apple spustí prodej sluchátek AirPods Pro

  • 29. 10. 2019
  • Ostatní

AirPods jsou často označovány jako to nejlepší, co lze mezi bezdrátovými sluchátky v současnosti sehnat. Apple to dobře ví, proto už 30. října pustí do prodeje jejich třetí generaci. Ta bude nazvána AirPods Pro. Posluchači poskytne nejen vysoce kvalitní zvuk, ale také spoustu očekávaných doprovodných funkcí.

Nový model má na čem stavět

Než se pustíme do představení novinek, připomeňme si AirPods prvních dvou generací. Ty disponují oproti konkurenci především rychlejším bezdrátovým připojením, přepínáním mezi aktivními zařízeními a také spojením telefonních hovorů. Neopomenutelným prvkem jsou optická či pohybová čidla, která sama aktivují mikrofon při telefonování. Automaticky zapínají přehrávání při vložení sluchátka do ucha. I poslech hudby lze ovládat jednoduchým dvojitým poklepáním. To zní dobře, ne?

Velkou výhodou, kterou si uživatelé chválí oproti „obyčejným“ bezdrátovým sluchátkům, je snadné nabíjení prostřednictvím podložky, která je uložena v pouzdře. Kontrolka na přední straně pouzdra detekuje, zda skutečně dochází k dobíjení. A teď se přesuňme k odhalení toho, na co se můžeme těšit u nových AirPods Pro.

Vývojáři pilovali funkce i vzhled

Nová sluchátka mají za úkol povýšit nastavený standard, posunout kvalitu zvuku ještě o úroveň výš a poskytnout nový design. Tomu mimo jiné napomáhá nová, u AirPods dlouho žádaná funkce, v podobě tlumení okolního hluku díky špuntům. Ty disponují vyměnitelnými koncovkami tak, aby sluchátka pasovaly do každého ucha. Apple myslel i na to, že špunty některým nevyhovují například při telefonování – člověk pak neslyší vlastní hlas. Proto společnost přišla s režimem propustnosti, který tento problém řeší.

Co se týče vzhledu, sluchátka jsou o něco menší. Kratší je noha sluchátka a jiný tvar získala také samotná pecka. Ta zvětšila svůj objem především díky funkci omezující hluk.

Novinkou je také voděodolnost modelu. Změna designu si vysloužila také novou nabíjecí krabičku. Ta zvládne za pět minut sluchátka nabít až na celou hodinu poslechu. Celkově mají AirPods Pro vydržet až 4,5 hodiny poslechu se zapnutou funkcí potlačování hluku. Dostaly také adaptivní ekvalizér, který upravuje zvuk hudby podle tvaru vašeho ucha.

Šťastné a veselé s AirPods Pro?

Vzhledem k těmto vyjmenovaným funkcím došlo k navýšení ceny, a to na 7 290 korun. Přitom o generaci mladší model aktuálně seženete za 5 790.

Prodej třetí řady AirPods bude spuštěn od 30. října. Společnost tak nečekaně stihla zahájit prodej ještě před začátkem vánočních svátků. Budou nové AirPody hitem letošních Vánoc? Nechme se překvapit.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”