• Domů
  • Blog
  • Apple připravuje vlastní herní ovladač. Chystá vpád do videoherního průmyslu?
Apple připravuje vlastní herní ovladač. Chystá vpád do videoherního průmyslu?

Apple připravuje vlastní herní ovladač. Chystá vpád do videoherního průmyslu?

  • 05. 05. 2020
  • Ostatní

Společnost Apple je známá spíše coby prodejce smartphonů, ale rozhodně nezůstává pouze v tomto odvětví. Důkazem může být jedna z mnoha chystaných novinek, kterou představuje herní ovladač umožňující vpád také do videoherního průmyslu.

Jak to vlastně začalo?

Letos v dubnu společnost oslavila 44 let svého působení na trhu. Jejími zakladateli jsou Steve Jobs a Steve Wozniak, jejichž primárním úmyslem bylo poskytnout klientům uživatelsky přívětivý počítač. A již o několik let později veřejnost uvítala zařízení Apple I, což společnost vystřelilo ke hvězdám. Od počítačů pak Apple přešel taky k iPodům, iPhonům a iPadům.

Je libo hru nebo televizi?

V posledních letech jsme svědky stále nových služeb, kterým se firma stále více věnuje. Loni jsme zaznamenali hned dva takové počiny: Arcade a TV+. Obě služby si zatím své fanoušky postupně získávají, přesto se v nich skrývá velký potenciál. Tomu je ale třeba pomoci investicemi. Proto americká společnost například zavedla paušální platby za sledování TV+ a poplatek za provozování her. Z toho tedy vyplývá, že tvůrci zřejmě zaměřili svou pozornost právě i na videoherní průmysl.

Zahrajte si s jablíčkem

Výše jmenovaná služba Arcade představuje možnost za nízký měsíční poplatek hrát jednu z mnoha her na iPhonu, iPadu, Macu či Apple TV. Některé z nich je možné hrát pouze s použitím ovladače, který zatím společnost postrádá, proto bychom se měli roku 2021 dočkat vlastního zařízení od Applu. Nepůjde zřejmě o revoluční produkt, jeho výhody spočívají ve snadnějším spárování s dalšími výrobky společnosti či různých vychytávkách usnadňujících ovladatelnost her.

Ve výsledku to vypadá, že jde spíše o další propagaci herní služby Arcade, kdy ovladač vlastně představuje přidanou hodnotu pro uživatele – základní zisky společnost pravděpodobně získá skrze předplatné. Třeba časem budou hry z dílny Applu moci konkurovat takovým velikánům jako PlayStation či Xbox. No, uvidíme…

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”