• Domů
  • Blog
  • Apple chystá novou generaci iPadů
Apple chystá novou generaci iPadů

Apple chystá novou generaci iPadů

  • 20. 08. 2020
  • Ostatní

Ačkoli se americký gigant Apple snažil výrobu nové generace iPadu Air utajit, díky informacím na internetu už toho celkem dost víme. V pořadí již čtvrtá řada sice pravděpodobně nepřekvapí designem, zato má ohromit skvělou výbavou za příznivou cenu.

Technické údaje prozrazeny

Specifikace o nové modelové řadě má na svědomí leaker Komiya. Podle něj má být nový iPad Air 4 inspirován vzhledem 3. a 4. generace řady Pro, takže bychom opět měli vidět ostré hrany a tenké rámečky. Stejně jako u předchozích dvou modelů i tady neuvidíme Touch ID, zabezpečovací prvek tvoří pouze Face ID. Nová generace by měla obsahovat procesor Apple A14, taktéž je uvažováno hned se čtyřmi reproduktory. 11″ Liquid Retina displej bude zřejmě reagovat na Apple Pencil 1. i 2. generace. Cena zařízení má pak začínat na 649 dolarech bez daně, což je vzhledem k výbavě velmi přívětivá suma. Koupit jej budeme moci hned ve třech variantách úložného prostoru: 128, 256 nebo 512 GB.

Fotoaparát jde s dobou

Co se týče fotoaparátu, rozhodli se jablíčkáři trochu zariskovat. Vsadit by měli na jednu kartu, a sice na tolik oblíbené ultraširokoúhlé fotoaparáty známé především z iPhonů 11 a 11 Pro. U těchto modelů šlo o doplněk k hlavnímu objektivu, zde ale mají být hlavním fotoaparátem, takže jiné fotky než ty ultraširokoúhlé prostě vyfotit pravděpodobně nebude možné. I to má ale svůj důvod, protože právě snímky tohoto typu jsou velmi oblíbené.

Zpátky do školy

Protože ani pandemie koronaviru neohrozila zisky firmy (spíše naopak, iPadům se totiž daří jako už dlouhou dobu ne), stejně jako každý rok i letos bude spuštěna slevová akce Back to School. Jste-li student, učitel či jiný zaměstnanec jakékoli školy, můžete využít velkých slev vybraných produktů. V minulých letech navíc k výrobkům firma dávala sluchátka Beats zdarma, letos to budou všechny Air Pods, které má v nabídce. Některé sice nebudou zdarma úplně, ale sleva bude dle dostupných informací opravdu výrazná. Tak co, plánujete akci využít?

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”