• Domů
  • Blog
  • Aplikaci Facebook Messenger již brzy uzamknete pomocí Face ID
Aplikaci Facebook Messenger již brzy uzamknete pomocí Face ID

Aplikaci Facebook Messenger již brzy uzamknete pomocí Face ID

  • 29. 06. 2020
  • Ostatní

Facebook, pod níž Messenger jakožto známý komunikátor patří, opět zapracoval na vylepšení své aplikace. Tentokrát se ale netýká přímo jejího využívání, nýbrž zvýšení stupně bezpečnosti. Již brzy si proto Messenger budeme moci odemknout pomocí Face/Touch ID.

Zase o něco bezpečnější

Praktická novinka má za úkol uchránit soukromí svých uživatelů komunikujících prostřednictvím aplikace Messenger. Ti zatím mohou osobní zprávy střežit před cizím zrakem pouze pomocí PINu, hesla či celkovým zamknutím mobilního telefonu. Vše by ale již brzy mělo projít změnou – po spuštění chatovací aplikace dojde k pokročilejšímu ověření identity ve formě Face či Touch ID. To jednoduše znamená, že podobně jako odemykáme telefon dotekem prstu či nastavením kamery směrem k obličeji, nyní obdobně otevřeme také aplikaci Messenger.

Minutu nebo hodinu?

Při nastavování nového bezpečnostního prvku si uživatelé mohou vybrat, zda ověření budou vyžadovat ihned při otevření aplikace nebo až po určité době, která je omezena rozmezím od 1 minuty do 1 hodiny. Nová funkce přitom bude chránit celou aplikaci jako celek, nikoliv tedy jednotlivé konverzace. Přesto jde o vítaný prvek, což již společnost Facebook otestovala na svém dalším dítku – WhatsAppu, kde již tato forma zabezpečení nějaký ten pátek funguje.

Zatím pouze pro vyvolené

Jak už to tak u tohoto giganta mezi sociálními sítěmi bývá, nejprve se novinka otestuje na hrstce uživatelů, teprve po určité době se pomocí aktualizací rozšíří mezi zbytek. Tedy bohužel pouze těch s iOS zařízeními. A jelikož jde společnost stále dopředu, brzy snad dojde také k pokročilejším bezpečnostním opatřením také pro Android uživatele, takže všechny zprávy doručené skrze Messenger budou bezpečně skryty před dotěrnými zvědavci.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”