• Domů
  • Blog
  • Aplikace NaviZOO provede návštěvníky evropskými ZOO
Zoologická zahrada žirafa

Aplikace NaviZOO provede návštěvníky evropskými ZOO

  • 31. 10. 2019
  • Ostatní

    NaviZOO má za úkol pomáhat návštěvníkům s orientací v zoologických zahradách. Kromě interaktivních map aplikace nabízí také zábavné funkce, které slouží k prohloubení znalostí o jednotlivých zvířatech. Aktuálně obsahuje desítky zahrad ze střední Evropy a další budou přibývat.

    Pomáhá návštěvníkům a zahradám zároveň

    Tento slovenský projekt vznikl jako opora při pohybu po zoologických zahradách prostřednictvím interaktivních map a navigace. Návštěvníkům pomáhá najít jejich oblíbená zvířata, atrakce i občerstvení tak, aby nebloudili a celkový zážitek z návštěvy byl pozitivní. Projekt zatím čítá třicet těchto zařízení z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska, Polska, Itálie, Nizozemska a Německa. A jak je to s cenou?

    Prvních třicet minut po stažení si uživatel zkusí plnou verzi, po jejímž vypršení se může rozhodnout, zda chce pokračovat zdarma v omezeném rozsahu, nebo si koupí plnou verzi obohacenou o další funkce. Část takto utržených peněz jde přímo na podporu zvířat z partnerských zařízení.

    Poznáte zvíře z puzzle?

    Premium verze aplikace nově nabízí kromě mapy, navigace a detailního popisku zvířat také zábavné funkce. Sem patří zvířecí kvízy obsahující stovky otázek, jejichž prostřednictvím uživatelé získají nové znalosti. Další novinkou jsou puzzle skrývající stovky obrázků umožňujících poznávání nových druhů zvířat. A kdo bude při jejich skládání nejúspěšnější, může koncem každého měsíce vyhrát dvě vstupenky kam jinam než do ZOO – to je fajn, ne? Poslední novinkou je funkce obohacující fotky originálním zvířecím rámečkem s možností okamžitého vystavení na sociálních sítích.

    A jak dál?

    Do budoucna tvůrci plánují rozšíření do dalších evropských států. První jsou v plánu skandinávské země. Kromě toho budou rozšiřovat další služby. Aplikace by měla například zasílat oznámení o aktuálních akcích v okolních zoo, označit již navštívená místa nebo umožnit nákup vstupenek. Takže vlastně budete mít všechny ZOO na jednom místě – to už je dobrá přidaná hodnota, nemyslíte?

    O autorovi
    Soňa Hlaváčová
    Soňa Hlaváčová Redaktorka

    “Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”