• Domů
  • Blog
  • AirPods Studio nabídnou moderní i retro styl
AirPods Studio nabídnou moderní i retro styl

AirPods Studio nabídnou moderní i retro styl

  • 11. 10. 2020
  • Ostatní

Říjnová tisková konference Applu proběhne zejména v duchu představení nových iPhonů s pořadovým číslem 12. Pravděpodobně ale ukáží i další novinky a mezi nimi také dlouho očekávaná náhlavní sluchátka AirPods Studio.

Staronový vzhled

Nedávno byly zveřejněny snímky a dokonce i video představující nová náhlavní sluchátka s kódovým označením B515. Díky nim můžeme vidět, že AirPods Studio se tak trochu inspirovalo retro stylem, tedy vrací hranatý vzhled sluchátek. Z těch mají vést úzké nožky, které postupně v hlavovém mostu budou pravděpodobně rozšířeny. Podle dostupných snímků chybí klasický 3,5 mm jack, místo něj zařízení disponuje portem USB-C. Předběžný design rozebírá i redaktor Jon Prosser, který dodává, že k výrobě jsou použity prémiové materiály, mezi nimi zejména kov a kůže.

Co umí?

Něco málo jsme se už dozvěděli také o technických parametrech. Například víme, že sluchátka budou schopny detekovat, zda je má uživatel v danou chvíli na hlavě. Náušníky mají být magnetické. S největší pravděpodobností bude aktivní také ANC (potlačení okolních zvuků). Bližší informace zatím sice chybí, v každém případě má jít o špičku mezi obdobnými zařízeními.

Oficiální představení

Oficiálně mají být AirPods Studio představeny v říjnu, dostupné pak budou nejspíše do konce roku. Některé zdroje navíc hovoří o dvou variantách odlišných pouze v použitých materiálech. Dalším otazníkem je cena. Ta by měla dosahovat 349 dolarů, což lze vzhledem k očekávané kvalitě zařízení chápat jako přiměřenou hranici.  Nezbývá tedy nic jiného, než si počkat na představení od samotného Applu, které by mělo zodpovědět zbylé otázky. Budeme se těšit.

O autorovi
Soňa Hlaváčová
Soňa Hlaváčová Redaktorka

“Milovnice cestování, přírody a zvířat. Především psů a procházek s nimi. Důležitá je pro mne rodina, přátelství a radost z toho, co dělám. Psaní mě prostě baví. Řídím se podle životního motta: V jednoduchosti je síla.”