• Domů
  • Blog
  • #9 Zas nemám dárky, ale vánoční svetr jo
iampetrpokorny 2019

#9 Zas nemám dárky, ale vánoční svetr jo

  • 24. 12. 2019
  • Podnikatelské postřehy

Kecám, v době, kdy čtete tyto řádky už je samozřejmě mám. Ale fakt mi to letos trvalo snad do 19. prosince. Šílený co? Já jsem občas fakt nenapravitelnej.

Proč ta odmlka?

Začněme však trošku z jiného soudku. Od posledního mého příspěvku uběhla už strašná doba. Nechci, aby to teď vypadalo, jakože to najednou byl ultra záměr a že jsem to vlastně tak chtěl. Nechtěl. Jen jsem potřeboval trošku přeskládat určité priority a díky tomu provést pár (koncepčně velmi dobrých) osobních i pracovních změn. Teda nebylo jich pár, ale o všem brzy napíšu. Plánuju totiž jako minulý rok sepsat shrnutí posledních 12 měsíců. Teda, je to rozepsaný, jen nechci říkat spoiler. Chápeme se, že? Pojďme tedy raději dál.

Game of Thrones versus já, 1:0

Až do října byla moje osoba zařazena mezi circa 0,000001% obyvatel naší zeměkoule, respektive do té doby jsem neviděl ani jeden díl Game of Thrones. Potom, co jsem prolomil tuto hranici, zůstali na světě asi jen 3 lidé, kteří neví „what’s going on“, z toho dva nemají televizi. A co na to říkám? No, no… vážně dobrý! Jako takto. Negooglim si o hlavních postavách info a nečekám na autogram od režiséra, ale opravdu se mi výsledek líbí. Navíc vše sleduju v originále, takže zároveň procvičím angličtinu. Víte, jak se to říká, dvě mouchy jednou ranou.

Dárky, dárky a zase ty dárky

Vraťme se však k pointě. Ano, dárky už mám (tento text byl napsán tři dny před Štědrým dnem, haha). Ale letos jsem zažil fakt dobrý hustle. Trvalo mi šíleně dlouho něco vymyslet, což je u mne fakt divný. Já totiž většinou nekupuji takovou tu klasiku. Když už, musí to být něčím originální, nápaditý… a na to prostě člověk potřebuje čas a taky trošku čistou hlavu, což bylo díky všem těm změnám téměř nemožné. Každopádně i tohle skončilo happy endem, já mám dokonce zabaleno a od blízkých očekávám emotivní pláč, upřímný entuziasmus či další neskonalé projevy štěstí. Haha, teď vážně. Nekoupil jsem vzducholoď, ale i tak myslím, že zavládne spokojenost.

A co bude dál?

Dál budou svátky, cukroví, rodinná pohoda a na Silvestra můj klasický roční souhrn toho nejpodstatnějšího v mém životě za rok 2019. Takže se vidíme jednatřicátého. Do té doby užívejte pohody. Jo a díky, že to čtete!

P. P.

O autorovi
Ing. Petr Pokorný
Ing. Petr Pokorný Ředitel společnosti

„Zakladatel společnosti, podnikatel, investor, milovník dobré kávy a cestování, občasný pisálek, fakturační optimista. Zde na blogu s železnou nepravidelností píšu o tom, co mi zrovna přijde pod ruku.“