• Domů
  • Blog
  • #7 Léto končí, truchlete přátelé
Petr Pokorný iampetrpokorny

#7 Léto končí, truchlete přátelé

  • 02. 09. 2019
  • Podnikatelské postřehy

Moje nejoblíbenější část roku je u konce, teď jen schází obléci svetr, bundu a čekat na Vánoce. Déšť, sychravé počasí, mlha a nízké teploty ON. Summer vibes OFF.

Léto je super a kdo říká, že ne, lže

Je poslední týden v červnu, já jedu do práce, přepínám rádio a na Evropě 2 se loučí Mareš s Hezuckým. „Přátelé, tak až za osm týdnů, ranní show končí“ nebo něco v tomto stylu.

Hm, osm týdnů, říkám si, osm týdnů, které mi utečou jako jeden. Osm týdnů, kdy mi nevadí pětatřicet, a zatímco všichni nadávají na hic v práci, já mám radost, že se dá venku koupat a že večerní posezení nemusí člověk realizovat ve svetru. Jo, prostě mám fakt rád léto. Kdyby bylo po mým, přestěhoval bych svoje švestky někam, kde je teplo pořád. Stále se ale dělá lépe business z Brna, takže si raději koupím ten svetr.

Prázdniny á la projekty, cestování, zábava

Pár dní zpět jsem tweetoval o tom, jak je ta IT / marketingová branže specifická. Na začátku roku všichni řeší léto, období dovolených, v létě zase vánoční sezónu. Ve své podstatě jde o takový koloběh léto – Vánoce, Vánoce – léto. No a já si ještě v červnu po příjezdu z Barcelony maloval, jak před prázdninami někam zavítám, ale spíš to byla dost přehnaná iluze. Realitou byl čas strávený doma, po menších společensko-volnočasových akcích a konec měsíce završený dvojí návštěvou rakouského Laa, čistě jen kvůli koupání. Zkrátka a dobře bylo především potřeba zajistit harmonogram projektů tak, aby zapadal do skedžlu klientům a aby všichni stíhali přípravu na vánoční sezónu, protože ta je pro nás doslova za rohem.

Celkově červen hodnotím jako velmi produktivní. Vlastně i první půlku prázdnin. Takže od srpna jsem lehce zvolnil a zajel dvakrát s přáteli do Chorvatska. Cesta mě zavedla nejprve do istrijské Rovinje na přelomu prázdnin, v druhé půli srpna pak do Tučep na Makarské. Dobré pláže, super počasí, pohodová společnost. Celkově bez výhrad. Cestovat chci i po zbytek roku, tudíž v nadcházejících měsících mrknu i na další destinace (viz můj silvestrovský plán).

Po mém příjezdu se zbytek srpna poskládal vesměs sám, především z menších událostí, no a najednou tady máme první školní den (tyhle řádky píši prvního devátý). Ale víte co, nevadí. Bylo to sice krátký období, ale fakt pěkný. Už aby bylo léto 2020, sakra, ten rok zní divně, že? Dva tisíce dvacet… No, úvahu ohledně nadcházejícího období si nechám na jindy. Mějte se co nejlíp a díky, že to čtete!

P.P.

O autorovi
Ing. Petr Pokorný
Ing. Petr Pokorný Ředitel společnosti

„Zakladatel společnosti, podnikatel, investor, milovník dobré kávy a cestování, občasný pisálek, fakturační optimista. Zde na blogu s železnou nepravidelností píšu o tom, co mi zrovna přijde pod ruku.“