Petr Pokorný STARTUJEME WEBY 2019

#4 V únoru shrnuji leden

  • 13. 02. 2019
  • Podnikatelské postřehy

Od posledního mého příspěvku uběhl více než měsíc, tudíž je třeba přiložit ruku k dílu a navázat tam, kde skončil třetí díl mé občasné rubriky, tedy na konci roku 2018. Pokládám telefon, jdu psát.

Poslední den v roce a moje shrnutí

Jednatřicátého dvanáctý, jak nevšední to den. Všichni se připravují na večer, posílají blahopřání k novému roku a já sedím v autě s přáteli, frčíme do Slovinska a na telefonu publikuji poslední článek. Vše mám samozřejmě připraveno, takže nemusím nic moc datlovat po cestě, ale i přesto se mi hlavou prožene pár myšlenek. „Sakra, mám já to vůbec pouštět ven?“ Chvilku zaváhám. Ne že bych tam prozrazoval celý svůj život, ale prostě i tak jsem odhalil dost velkou část sebe, a to je poněkud no… prostě zvláštní pocit. Ale jo, už jsem to napsal, říkám si. Klik.

Každopádně když se na to dívám s odstupem času, tak tento článek přečetlo zatím nejvíc z vás, a abych byl upřímný, dost mě potěšilo, že někteří přímo napsali nebo třeba řekli pár milých slov osobně. Jasně, nejsem David Beckham, tudíž vás nepsalo tisíce, ale víte co? Myslím, že to nakonec dobře dopadlo.

Silvestr ve Slovinsku, narozeniny v Holandsku

Abych však neodbočoval. Pokračujeme v mé cestě jednatřicátého. Ta vedla až do Slovinska, konkrétně do Lublaně, a zpětně musím říct, že to byl fakt dobrej nápad. Atmosféra super, počasí ještě lepší, já happy, že začínám nový rok trošku netradičně, a hlavně opět cestovatelsky. Silvestr v zahraničí má zkrátka něco do sebe.

No, nyní k tomu Holandsku. Letenku do Eindhovenu jsem přes Vánoce objednával poněkud ve spěchu a popravdě mi necvaklo, že v tu dobu mám i narozeniny. Prostě jsem to v tom Kiwi konfigurátoru házel pátý přes devátý a po nákupu bylo pozdě něco měnit. Tak nějak jsem si vzpomněl na let z Milána 11. září circa tři roky zpět. Všude těžkooděnci, cvičení psi, prázdná hala… no, já až na gatu zjistil “what‘s going on”. Jo, i takové věci se mi občas stávají.

Eindhoven každopádně super. Industriální centrum, Flying Pins, stadion PSV, de Blob, kupa stylových kaváren, restaurací a další, další zajímavá místa. Jen počasí mohlo být trošku lepší. Ale je pravda, že byl leden, tak proč bych si měl vlastně stěžovat? Vše podstatné je zatím u mě v telefonu. Až bude chvilka, určitě to sestříhám do krátkého videa.

Překvapení po návratu

Unavený po celé cestě přistanu ve Vídni. Je pátek, tedy pro všechny běžné smrtelníky poslední pracovní den a mě volají z kanclu, že musím přijet (nejlépe ASAP) podepsat jednu důležitou smlouvu, kde chybí moje parafa. Nejhorší je, že mají asi pravdu. Sakra! Já na to fakt před odletem zapomněl. Kopnu do sebe kafe a s vidinou rychlého vyřízení pádím směr Brno. Nevím, jestli můj mozek po nedostatku spánku vypovídal službu nebo jestli jsem zkrátka byl tak naivní, každopádně návnada sežraná i s navijákem. Otevřu dveře, uprostřed dort, všichni křičí “překvapení” a já jsem fakt překvapen! Záminka fakt dobrá, nápad ještě lepší, díky za to!

Proboha, to je zas dlouhý. Raději končím, abych nemusel půlku škrtat. Každopádně příště se dozvíte i něco ze STARTUJEME WEBY, slibuju. Tak au revoir. Jo a díky, že to čtete!

P. P.

O autorovi
Ing. Petr Pokorný
Ing. Petr Pokorný Ředitel společnosti

„Zakladatel společnosti, podnikatel, investor, milovník dobré kávy a cestování, občasný pisálek, fakturační optimista. Zde na blogu s železnou nepravidelností píšu o tom, co mi zrovna přijde pod ruku.“