• Domů
  • Blog
  • #2 Předvánoční čas, krabička. Jo a nemám dárky
Petr Pokorný běhání

#2 Předvánoční čas, krabička. Jo a nemám dárky

  • 13. 12. 2018
  • Podnikatelské postřehy

„Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé,“ zpívám si a běžím sněhem dál. Poslední měsíc, poslední šance dohnat resty. Ale jo, tuhle část roku mám i přes všechny neduhy rád, tak mrkněte, co je nového.

Každý rok stejný problém

Jasně. Dárky. Co jiného taky všichni poslední dny řeší. Abych byl upřímný, nejsem ten typ člověka, který neví, co přesně koupit, spíš přemýšlím, kdy to koupit. Takže pomyslný seznam mám už delší dobu a s každým dnem se jen stupňuje napětí, protože tento problém zpravidla odsunu na budoucího Petra. Ten současný však začíná mít podezření, že mu něco uniká. Zrovna včera všichni ve firmě řešili, jak mají krásně zabaleno a jak je strašně fajn, že se jich letos vánoční shon netýká. No jo, nebojte, o víkendu jdu na to.

#vanocnikrabicka

Moje problémy stranou. Firemně jsme se letos pochlapili a i přes vánoční shon dali do kupy smysluplný charitativní projekt, který dostal příznačný název #vanocnikrabicka. Pointa je celkem prostá. Každý má oblečení, které prostě nepotřebuje. No a přesně tohle sbíráme a koncem prosince darujeme potřebným (více zjistíte ve článku od Adély). Nepíšu o tom proto, abychom se plácali po ramenou, jací jsme „borci“, ale proto, aby se tato myšlenka dostala mezi co nejvíc lidí. Projekt je venku přibližně týden a za tu dobu nám napsalo 23 dobrovolníků (k 12.12.2018), z čehož mám fakt velkou radost. Navíc tato myšlenka mne napadla dost spontánně. O to víc člověka potěší, když se výsledek podaří. Jen tak mimochodem, příští rok tomu dáme rovnou název vánoční kamión. Ty pytle s oblečením zabírají trošku víc místa, než jsme si původně mysleli.

Svátky pro STARTUJEME WEBY

Prakticky to vypadá, že budeme pracovat do jednadvacátého. Mezi svátky se pak v kanceláři určitě někdo mihne a do konce roku dotáhneme resty. Snad brzy doklepneme i renovaci našeho webu, nyní jsme ve fázi dodělávek sekce Kdo jsme a Co umíme, tak třeba u kafe mrkněte.

No, to je pro tentokrát vše. Přeji vám pohodové Vánoce, vidíme se buď osobně, na sociálních sítích nebo koncem roku tady, na blogu. Jo a nezapomeňte na ty dárky jako já, sakryš.

P. P.

O autorovi
Ing. Petr Pokorný
Ing. Petr Pokorný Ředitel společnosti

„Zakladatel společnosti, podnikatel, investor, milovník dobré kávy a cestování, občasný pisálek, fakturační optimista. Zde na blogu s železnou nepravidelností píšu o tom, co mi zrovna přijde pod ruku.“