Petr Pokorný úvodní foto

#1 Už bloguji i já

  • 13. 11. 2018
  • Podnikatelské postřehy

Tak jo, přeci jen jsem se odhodlal a začal konečně psát blog. No, po pravdě těžko říct, jestli slovo odhodlal sedí, spíš nebyl nikdy pořádně čas nebo lépe řečeno ten čas jsem si nebyl schopný udělat. Doba se však mění a já vám servíruji první článek.

O čem budu psát?

Celkem zásadní otázka. Většinou si na vše musím připravit scénář, harmonogram, skript, no prostě podrobný plán a jedu podle předem nastavených pravidel. Celkem nuda, ale jinak se to nedá. Člověk však není robot a občas prostě musí udělat něco stylem “no concept show”, což mne přivádí k odpovědi, o čem bude tato rubrika. Spisovatelé tomu říkají volné psání a ve zjednodušené podobě se jedná o svobodný průchod myšlenek. Prostě píší, píší, píší, aniž by měli nějaký předem stanovený skript. Tento druh vyjádření mi přišel strašně sympatický, protože někdy mám pocit, že prakticky pořád zaměstnávám mozek tvorbou různých strategií, hledáním vhodnějších řešení apod. Nepochopte to špatně, deep věci jsou super, ale občas to chce pauzu. Proto chci psát volně (a s železnou nepravidelností) o tom, co se nám ve firmě událo, co se nám povedlo i nepovedlo, z čeho mám radost, co jsme zažili a nebo co chystáme. A možná to nebude jen o STARTUJEME WEBY, ale i trochu o mně. Já vím, je to celkem prosté, ale mě to fakt baví!

Ven, ven, ven, ale nic dovnitř

Prakticky od osmnácti podnikám a až před pár lety jsem pochopil, že všechnu energii investuji do našich klientů. Pozor, to není vůbec špatně, když se ohlédnu zpět jsem hrdý na to, co všechno jsme pomohli u našich zákazníků za ta léta zlepšit. Jen prostě 100 % aktivity šlo ven z firmy, a pak nastávaly mnohdy vtipné situace, protože nám běžně chyběly vizitky, náš web dva roky nezažil žádnou aktualizaci nebo v kanceláři svítila pořád stará žárovka. Klienti spoko, ale já časem ne. Chci dávat čas a úsilí i dovnitř toho všeho (střídmě, ne na úkor zákazníků), protože kam plyne čas a energie, tam je možno čekat výsledky.

Abych nezapomněl, otvíráme nový web

Máme nové logo, web, vizitky a chystáme další a další změny. Prostě se snažíme tomu všemu dat řád. I když náš web ještě není zcela hotov (vše tvoříme průběžně, nyní jsou hotové sekce domů, blogkontakt), chci poděkovat všem z našeho týmu, kteří přispěli svými nápady a přiložili ruku k dílu. Je fajn podnikat s lidmi, se kterými si rozumíte. Ale o tom zas jindy…

Tak užívejte podzimní dny a díky, že to čtete!

P. P.

O autorovi
Ing. Petr Pokorný
Ing. Petr Pokorný Ředitel společnosti

„Zakladatel společnosti, podnikatel, investor, milovník dobré kávy a cestování, občasný pisálek, fakturační optimista. Zde na blogu s železnou nepravidelností píšu o tom, co mi zrovna přijde pod ruku.“